Rechtbank gebruikt ook de rest van het jaar zittingsruimte in gemeentehuizen Assen en Groningen

Het tijdelijke nieuwe stadhuis aan de Radesingel. Foto: DvhN

Rechtbank Noord-Nederland gaat langer gebruik maken van zittingsruimte in de gemeentehuizen van de gemeente Groningen en Assen. Dat heeft het bestuur van de rechtbank besloten na een positieve evaluatie van de proef afgelopen zomer.

De rechtbank beschikt vanwege de coronamaatregelen over minder zittingsruimte. Om te voorzien in de daardoor ontstane behoefte aan extra zittingsruimte, werden in juli bij wijze van proef zittingen gehouden in het tijdelijke gemeentehuis aan de Radesingel - het Stadhuis op de Grote Markt wordt verbouwd - in Groningen.

Deze zittingen zijn na het zomerreces, toen het gemeentehuis gesloten was en geen gebruik is gemaakt van de externe ruimte, geëvalueerd. De uitkomst van die evaluatie is positief, en heeft bovendien enkele verbeterpunten opgeleverd op het gebied van techniek en planning.

Groningen twee dagen, Assen één dagdeel

Naar aanleiding van de positieve evaluatie is met de gemeente Groningen afgesproken dat zij tot het einde van het jaar twee dagen per week een zittingszaal beschikbaar stelt voor bestuurs- en privaatrechtelijke zittingen van de rechtbank. De gemeente Assen stelt één dagdeel in de week een zaal beschikbaar.

Bovendien zijn de verbeterpunten uitgewerkt en ingevoerd. Dit resulteert er onder meer in dat meer tijd tussen de zittingen wordt ingepland om drukte in de hal van de gemeentehuizen te voorkomen.

Strafzaken in eigen zalen

De rechtbank behandelt strafzaken sinds 11 mei weer volledig volgens planning behandeld in haar eigen zittingszalen.

Nieuws

Meest gelezen

menu