Rechter beslist over de sporthal

Hippolytushal op tekening. FOTO ARCHIEF DVHN

De gemeente Loppersum wil toch dat de rechter aannemer Wind Groep sommeert de nieuwe Hippolytushal in Middelstum per direct op te leveren.

De gemeente Loppersum wil toch dat de rechter aannemer Wind Groep sommeert de nieuwe Hippolytushal in Middelstum per direct op te leveren.

Vrijgave
Loppersum probeerde er tot aan vrijdag uit te komen met Wind Groep en ook onderaannemer Rottinghuis. De gemeente had tegen beiden een apart kort geding aangespannen. De nieuwe, aardbevingsbestendige Hippolytushal is al maanden klaar, maar de sleutel komt maar niet.

Daarom eiste Loppersum van Rottinghuis vrijgave van het gebouw en van Wind directe oplevering.

Rottinghuis houdt de hal vast omdat het nog bijna 1 miljoen euro van Wind zou krijgen. Die zegt echter dat er circa twee ton open staat. Hetzelfde bedrag dat Wind nog van de gemeente zou moeten krijgen.

Rechter
Loppersum kwam er niet uit met Wind en wil nu dat de rechter uitspraak doet. Volgens wethouder Bé Schollema (PvdA/GroenLinks) zijn de gemeente en de onderaannemer er wel bijna uit: ,,Het retentierecht moet er namelijk eerst af. Dat lijkt te lukken. Het moet alleen nog op de juiste manier op papier. Wij betalen rechtstreeks een bedrag aan Rottinghuis en die geeft de sporthal dan vrij. Overleg is er nog over de hoogte van het bedrag en de condities.''

De rechter gelastte vorige week, na een geding tussen beide aannemers, dat Wind Rottinghuis moet betalen. Dat bracht echter weinig schot in de zaak.

Dringen
Terwijl de tijd begint te dringen.

Scholen, verenigingen en het naastgelegen zwembad wachten met smart op de Hippolythushal. Zolang die niet in gebruik is, kan de oude niet gesloopt worden en kan op die plek niet begonnen worden met de aanleg van de nieuwe ligweide.

Nieuws

Meest gelezen

menu