Rechter veroordeelt spoorloze veelpleger wegens diefstal van portemonnees en inbraak in Groningen

Een 20-jarige man is voor diefstal van goedgevulde portemonnees en een inbraak in Groningen veroordeeld tot een celstraf van vijf maanden. De man verscheen niet voor de rechter. Hij is op dit moment spoorloos.

Foto: Shutterstock

Foto: Shutterstock

De man stal op 10 november 2019 de dagopbrengst van een kroegbaas in de Nieuwstad in Groningen. De uitbater stopte de inhoud van de kas in een portemonnee en stak die in de binnenzak van zijn jas. De jas hing hij over de tapkast.

 Een man en een vrouw waren als enigen in het café aanwezig. De eigenaar ging even naar boven om de boel af te sluiten. Toen hij beneden kwam was de man verdwenen en ook zijn portemonnee. De vrouw wist van niets. Een camera registreerde de diefstal. Met deze beelden stapte de uitbater naar de politie. 

Gewonnen geld weg

De agenten herkenden de man op de camerabeelden. Het was de man, die ook werd verdacht van een diefstal van een portemonnee in een casino in Groningen. De gedupeerde had net 1800 euro gewonnen en liet dit uitkeren. Hij stopte de beurs in zijn jaszak en hing de jas over zijn stoelleuning. De man ging even weg en ontdekte bij terugkomst dat zijn geld was gestolen. Op de camerabeelden was te zien hoe een man vlak bij het slachtoffer stond en toesloeg toen die even wegliep. De dief verliet direct daarop het pand.  

Brutale diefstallen

Dezelfde man stond ook op de camerabeelden van een shisha lounge (waterpijpcafé) in de Gelkingestraat, waar werd ingebroken. De inbreker kwam binnen door een stoeptegel door een ruit te gooien. Hij haalde de kassa leeg en brak twee speelautomaten open. Hij liet een bloedspoor achter.

Het DNA in dat spoor kwam overeen met het DNA van de 20-jarige verdachte. De man heeft een strafblad van zes kantjes. Hij werd onlangs opgepakt voor zakkenrollen, maar is inmiddels weer op vrije voeten. 

De rechter noemde het brutale diefstallen. Het is bewezen dat de man 5300 euro heeft gestolen. Dat geld moet hij aan de slachtoffers terugbetalen. 

Je kunt deze onderwerpen volgen
Groningen
menu