Kijk terug: Reclamevliegtuigjes en meedoen aan 'Lang leve de liefde': Sibbe Jan Noppert doet er alles aan om zijn droomvrouw te vinden. Waarom lukt het niet? | Talk of the Town

De leukste vrijmibo van het Noorden is er weer. Deze week in Talk of the Town: kinderombudsvrouw Margrite Kalverboer, de grappigste student van Groningen en ‘datemiljonair’ Sibbe Jan Noppert. Kijk hier de uitzending terug.

Hoe ver ga jij voor de liefde? Sibbe Jan Noppert zet alles op alles om zijn droomvrouw te vinden. Hij maakte een eigen website, betaalde BN’ers voor videoboodschappen en liet een vliegtuigje boven het land vliegen. En afgelopen week deed hij mee aan het televisieprogramma ‘Lang Leve de Liefde’.

Jarenlang was de Fries vooral bezig om financieel succesvol te worden. Nu dat gelukt is, mist hij alleen nog een vriendin. Alle inspanningen mogen helaas nog niet baten. Waarom is hij zo gebrand op het vinden van de liefde en naar wie is hij eigenlijk op zoek? Noppert vertelt vrijdagmiddag in de uitzending alles over zijn zoektocht.

Onderwijs en coronamaatregelen

De persconferentie van vrijdagavond kan wel eens flinke gevolgen hebben voor de jeugd. Kinderombudsvrouw Margrite Kalverboer uit Groningen maakt zich zorgen. Ze roept het kabinet op om jongeren te ontzien bij de invoering van 2G en geen coronapas in te voeren voor het MBO.

,,Beide maatregelen hebben verregaande gevolgen voor het dagelijks leven van jongeren. Ze zetten hun ontwikkeling en rechten (in het bijzonder het recht op onderwijs) onder druk”, schrijft ze in een brief aan het kabinet. Daarnaast wil ze absoluut niet dat de scholen sluiten in de komende lockdown. Waarom ze zich hier hard voor maakt, vertelt ze bij presentator Nathan de Vries aan de talkshowtafel.

Geen bank, maar de bühne

Boban Braspenning schuift ook aan. Hij is de winnaar van het Groninger Studenten Cabaret Festival. Sinds de finale van 12 november lijkt hij een flitsende start van zijn cabaret carrière te hebben. Opeens stond hij in een uitverkochte Kleine Komedie in Amsterdam en aanstaande maandag in een uitverkocht DeLaMar in onze hoofdstad.

En dat terwijl Braspenning na zijn studie eigenlijk bij een bank wilde werken: ,,Ik solliciteerde, maar ze wilden me niet. Dat was middenin de pandemie. Toen besloot ik cabaretier te worden, want in tijden van crisis moet je investeren.” In Talk of the Town komt hij vertellen over deze kickstart als cabaretier én laat hij een stukje van zijn repertoire horen.

Meer dan alleen

Rond je dertigste een koophuis, kind en labrador. We denken vaak dat het van ons verwacht wordt. Maar van wie moeten we dat? En bestaat die norm eigenlijk wel? Renske de Haan (32) en Carleen de Jong (28) zijn na jaren weer single.

Ze schrijven erover in de serie ‘Meer Dan Alleen’ voor het MEER magazine van DVHN en ontdekten dat dat het leven ‘alleen’ heel leuk kan zijn. En ook uitdagend. En spannend. En nieuw. ,,En hoezo bestaan er alleen restaurantbonnen voor twee personen en kan ik niet voor één persoon een hotelkamer boeken?”

Livemuziek getipt door 3voor12

Elke laatste vrijdag van de maand komt Milan Bos van 3voor12 Groningen langs bij Talk of the Town om ons op de hoogte te brengen van het laatste nieuws van muzikaal Groningen. Deze week neemt hij de band DOR mee.

Van de indringende, cynische teksten tot de scherpe en donkere gitaarsounds: de vier ‘nuchtere noordelijke nozems’ van DOR weten dat het soms een beetje pijn moet doen. Het hoogst haalbare compliment voor de heren? ,,Normaal vind ik Nederlandstalig kut, maar jullie... hè!”

Column en lifestyle

Er wordt vrijdag weer een kakelverse column voorgedragen door Bram Esser. Ook wordt het weer hoog tijd dat lifestyle artist Hanne Staal ons bijpraat over de trends van dit moment. Want wat moeten we aan tijdens de feestdagen?

Nieuws

Meest gelezen

menu