Reeënopvang Westerwolde zoekt nieuwe beheerders

De Reeënopvang Westerwolde is naarstig op zoek naar nieuwe beheerders die de voorziening willen voortzetten op de bestaande of een andere locatie.

De opvang aan de Kanaalweg in Sellingen wordt met ingang van 1 mei gesloten. De huidige beheerders willen als gevolg van gezondheidsproblemen vanaf die datum geen reeën meer opvangen.

Ze roepen ‘mensen met een grote liefde voor dieren en interesse in de natuur’ op om het stokje over te nemen. De nieuwe locatie moet wat hen betreft aan enkele eisen voldoen. ,,dit moet in het buitengebied zijn op een rustige locatie met minimaal 5000 vierkante meter grond.’’

Voortzetting van de reeënopvang op de huidige locatie behoort volgens de beheerders ook tot de mogelijkheden. ,,Maar dan moet het volledige perceel inclusief stallen en woning worden overgenomen. Het is namelijk absoluut noodzakelijk bij de opvang te wonen, want je moet dag en nacht beschikbaar zijn.’’

Mocht vanaf 1 mei geen opvolger zijn, dan worden dieren in nood ondergebracht bij andere opvangcentra. In Nederland zijn er daarvan tien.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Groningen
menu