Zo dacht het kabinet echt over het stopzetten van de gaswinning in Groningen | podcast Naschokken

De DVHN-podcast Naschokken, elke vrijdagavond overal te luisteren.

Dat de gaswinning moet stoppen, daar is iedereen het toch over eens? Toch niet, blijkt in deze aflevering van Naschokken.

Elke week op vrijdagavond is een nieuwe aflevering van Naschokken. Luister ‘m hier hierboven, op Spotify , Apple Podcasts of je favoriete podcastapp.

Geen verhoren deze week, wél een nieuwe aflevering van Naschokken. Deze week bespreken verslaggevers Bas van Sluis en Lyanne Levy met Arnoud Bodde onder andere de onderzoeken die we samen met collega’s van NRC gedaan hebben. De samenwerking met NRC leverde al meerdere nieuwsverhalen en twee reconstructies over hoe de NAM zich met de versterking van woningen bleef bemoeien en over het tijdperk waarin Henk Kamp minister was op. Zaterdag verschijnt het derde deel over de tijd dat Eric Wiebes minister van Economische Zaken was.

Ondertussen gaat de discussie over de gaswinning in Groningen door. De roep om de productie toch weer te verhogen blijft opduiken. Niet alleen van journalisten, hoogleraren en energie-analisten, maar ook vanuit de Tweede Kamer. Ook daar gaan we deze aflevering op in.

En wat hebben Dennis Bergkamp en de gaswinning in Groningen met elkaar te maken? Je hoort het in deze aflevering. Daarnaast blikken we natuurlijk vooruit op de komende week, waarin veel oud-bestuurders, zoals oud-NCG Hans Alders, verhoord worden.

Luister hieronder de eerdere afleveringen van Naschokken.

Nieuws

menu