Regenboogzebra Niekerk na vandalisme toch in gebruik gesteld

Wethouder Elly Pastoor liep vrijdagmorgen als eerste over de regenboogzebra gevolgd door campinggast Jeroen Bos en de beide campingexploitanten Hilbert Kwint en Jan Hulzebos. Koos Bijlsma

Wethouder Elly Pastoor (PvdA) van de gemeente Westerkwartier verrichtte vrijdagmorgen de officiële opening van het regenboogzebrapad in het dorp Niekerk.

De oversteekplaats aan de Zandumerweg is een initiatief van Jeroen Bos, die vaste gast is op de jubilerende homocamping De Heerenborg. Afgelopen weekeinde werd de nieuwe oversteekplaats door vandalen nog besmeurd met verf. Er werden hakenkruizen en geslachtsdelen op geschilderd. Vlak voor de opening werd het pad vrijdagmorgen opnieuw geschilderd. Pastoor liep als eerste over het pad samen met campinggast Bos en de exploitanten Hilbert Kwint en Jan Hulzebos van de homocamping.

Niekerkers positief

Volgens Pastoor heeft de dorpsgemeenschap van Niekerk de homocamping en haar gasten van meet af positief bejegend. De wethouder verwacht een grote toeloop naar de camping vanwege de publiciteit over het vandalisme. ,,De berichtgeving leidde op internet tot 1,4 miljoen views.’’

Tweede zebra

Pastoor is trots dat de gemeente Westerkwartier nu twee regenboogzebra’s telt. De eerste werd een paar jaar geleden in gebruik gesteld in de Waezenburghlaan vlakbij regionale scholengemeenschap de Borgen in Leek.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Groningen
menu