Regering trekt zich terug uit Maatschap Groningen. Vijlbrief uiterst kritisch over rol eigen topambtenaren in overleggen met Shell en ExxonMobil over gaswinning

Staatssecretaris Hans Vijlbrief (Mijnbouw, D66) wil niet dat de regering nog langer aanschuift bij de vergaderingen van het College van Beheer voor de Maatschap Groningen. Dat schrijft hij deze woensdag aan de Tweede Kamer in reactie op berichtgeving van NRC en Dagblad van het Noorden.

Premier Mark Rutte en Staatssecretaris Hans Vijlbrief (Mijnbouw) tijdens het debat met de Tweede Kamer over de mogelijkheid tot extra gaswinning in Groningen.

Premier Mark Rutte en Staatssecretaris Hans Vijlbrief (Mijnbouw) tijdens het debat met de Tweede Kamer over de mogelijkheid tot extra gaswinning in Groningen. Foto: ANP/ Robin Utrecht

De bewindspersoon erkent dat zijn topambtenaren niet handelden zoals van hen verwacht had moeten worden. ‘Wat ik heb gelezen in de notulen van de Maatschap Groningen, past niet bij het beeld dat ik heb hoe de staat hoort te handelen’, oordeelt Vijlbrief namens de regering aan de Tweede Kamer.

Grote invloed olies

Nieuws

menu