Reisadvies Griekse eilanden morgen van geel naar oranje, vakanties afgeraden (ook vanaf Eelde)

Het eiland Corfu. Foto: Reuters

Het reisadvies voor de Griekse eilanden wordt morgenvroeg aangepast naar oranje (vakantiereizen afgeraden, alleen noodzakelijke reizen).

Daartoe is besloten omdat het aantal mensen dat besmet is geraakt met het coronavirus tijdens hun vakantie op een van de Griekse eilanden flink is gestegen, aldus het ministerie van Buitenlandse Zaken. Reizigers die vanaf morgen terugkomen wordt dringend geadviseerd tien dagen in quarantaine te gaan. Het schiereiland Peloponnesos en het Griekse vasteland blijven voorlopig wel op geel staan.

Het deels sluiten van Griekenland is de zoveelste klap voor de toch al zwaar getroffen reisbranche, stelt reisorganisatie TUI als reactie op het aangescherpte reisadvies voor de Griekse eilanden.

‘Overvallen door advies’

De huidige reisadviezen maken zonvakanties komend najaar nagenoeg onmogelijk. ,,Ik vind het vreselijk om te zien dat nu ook de vakantiegangers in Griekenland getroffen worden. Zij, maar ook wij zijn overvallen door dit reisadvies. Een heel nare verrassing, te meer daar er vanuit de ons omringende landen gewoon naar Griekenland kan worden gereisd”, stelt Arjan Kers van TUI Nederland.

TUI heeft op dit moment zo’n 6500 reizigers in Griekenland zitten. De meesten zitten op Kreta, Kos, Rhodos en Zakynthos. Alle reizigers die met TUI en Kras op een van de Griekse eilanden verblijven, worden geïnformeerd over het aangepaste reisadvies en de gevolgen hiervan voor hun verblijf.

De meesten zullen zoveel mogelijk op hun oorspronkelijke terugvlucht naar Nederland terugreizen. De geplande vluchten gaan voorlopig leeg heen en brengen alleen passagiers terug. Voor reizigers die later, na 15 september, terug zouden keren naar Nederland, wordt op dit moment geïnventariseerd welke vluchtmogelijkheden kunnen worden ingezet om hen ook binnen een week naar huis te halen. Reizigers die nog naar Griekenland zouden vertrekken worden persoonlijk geïnformeerd dat hun reis niet doorgaat, aldus TUI.

Groningen Airport Eelde

Vanaf Groningen Airport Eelde is het mogelijk om te vliegen op Kreta. De luchthaven heeft nog niet gecommuniceerd over het eventueel annuleren van vluchten.Nieuws

Meest gelezen

menu