Reizigersvereniging Rover wil snel herstel laatste treinoverstap in Groningen. ‘Dit is bureaucratisch geneuzel’

Foto: ANP

Reizigersvereniging Rover wil dat de laatste aansluiting tussen Zwolle en de stations Warffum en Roodeschool snel wordt hersteld. Door een communicatiefout tussen NS en Arriva zijn reizigers vanaf zondag laat op de avond hun aansluiting in Groningen verloren.

Sinds de nieuwe dienstregeling bekengemaakt is, kracht Rover klachten van reizigers die op station Groningen hun laatste aansluiting zien verdwijnen. De NS-Intercity uit Zwolle komt namelijk precies aan op het moment dat de laatste Arriva-trein naar Warffum en Roodeschool vertrekt, waardoor deze overstap onmogelijk is geworden.

Rover heeft de vervoersbedrijven om opheldering gevraagd. Het probleem blijkt te zijn ontstaan door een communicatiefout: Arriva dacht dat de NS-Intercity vroeger zou aankomen in Groningen.

ProRail voert wijziging in februari door

Arriva wil de fout graag herstellen, maar ProRail wil de wijziging pas in februari doorvoeren. Rover heeft er weinig begrip voor dat het herstel zo lang moet duren.

‘Dit is bureaucratisch geneuzel’, stelt Rover-directeur Freek Bos in een persbericht, ‘wat in februari kan, zou deze week ook nog moeten kunnen. Stel het belang van de reiziger boven dat van het systeem.’

Rover dringt dan ook aan op snel herstel van de fout.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Groningen
menu