Remkes wil 'weeffout' rechtzetten voor nieuwe Ring Zuid: provincie Groningen mag niet alleen opdraaien voor verdere verliezen

Het financiële risico voor de forse kostenoverschrijdingen bij de aanleg van de nieuwe zuidelijke ringweg in Groningen ligt te eenzijdig bij de provincie Groningen. Het Rijk en de gemeente Groningen moeten daarin voor het verdere project meer verantwoordelijkheid nemen.

De miljoenenoverschrijdingen bij de aanleg van de nieuwe Ring Zuid zijn volgens de commissie Remkes in hoge mate te wijten aan de afspraken tussen de betrokken overheden: daarbij heeft het Rijk de regie, maar draait de provincie op voor meerkosten.

De miljoenenoverschrijdingen bij de aanleg van de nieuwe Ring Zuid zijn volgens de commissie Remkes in hoge mate te wijten aan de afspraken tussen de betrokken overheden: daarbij heeft het Rijk de regie, maar draait de provincie op voor meerkosten. Foto: Corné Sparidaens

Dat is een van de aanbevelingen die de commissie Remkes doet op basis van haar onderzoek naar de miljoenenoverschrijdingen en vertraging bij het project. De verdiepte Ring Zuid gaat zeker 552 miljoen kosten, 164 miljoen duurder dan begroot. Het is bovendien niet voor september 2024 klaar, drie jaar later dan gepland.

Nieuws

menu