René Paas: 'Rijk moet extra miljarden gasopbrengst in Groningen besteden'

Commissaris van de Koning René Paas vindt dat de extra miljarden die Nederland verdient met de gasopbrengsten in Groningen besteed moeten worden.

Het Groningse provinciebestuur op de Lange Voorhout in Den Haag. V.l.n.r.  provinciesecretaris Hans Schrikkema, gedeputeerden Fleur Gräper, IJzebrand Rijzebol, Mirjam Wulfse en Johan Hamster, commissaris René Paas en gedeputeerden Melissa van Hoorn en Tjeerd van Dekken.

Het Groningse provinciebestuur op de Lange Voorhout in Den Haag. V.l.n.r. provinciesecretaris Hans Schrikkema, gedeputeerden Fleur Gräper, IJzebrand Rijzebol, Mirjam Wulfse en Johan Hamster, commissaris René Paas en gedeputeerden Melissa van Hoorn en Tjeerd van Dekken. Foto: DVHN

Dat zegt Paas in een eerste reactie op de Troonrede. ,,Groningen wordt nu voor het achtste opeenvolgende jaar genoemd in de Troonrede. Maar het is in al die tijd nog niet gelukt de bewoners van het bevingsgebied tevreden te laten terugkijken. De Koning benoemde het wel maar we wachten nu op daden van het kabinet’’, zegt Paas.

Nieuws

menu