Renovatie verouderde atletiekbaan Fivelstreek Delfzijl van start

Wethouder Jan Menninga gaf woensdag het startsein voor de renovatie van de atletiekbaan in Delfzijl. Foto: DvhN/Patriecia Kolthof

Atletiekbaan Fivelstreek in Delfzijl krijgt een opknapbeurt. Wethouder Jan Menninga gaf woensdagmiddag het startsein voor de werkzaamheden.

Het rode asfalt is woensdagochtend al van de baan geschraapt en de bouwhekken werden eerder deze week door vrijwilligers neergezet. „De baan was twintig jaar oud en is afgekeurd”, vertelt voorzitter Boelo Raske van de vereniging. „De toplaag was aan vervanging toe. Daar gaan we nu eerst mee beginnen.”

Ook worden de voorzieningen allemaal naar één kant verplaatst. Nu staan bijvoorbeeld de toestellen voor hoogspringers aan de linkerkant van het veld, terwijl het veld voor het kogelstoten rechts te vinden is. „We willen de velden voor die afzonderlijke onderdelen bij elkaar aan de rechterkant hebben. Daarvoor schuift het voetbalveld, dat in het midden ligt, een stuk op”, zegt Raske.

Gemeente betaalt, maar leden helpen met liefde mee

Atletiek Vereniging Fivelstreek Delfzijl telt ongeveer 240 leden. De jeugdleden trainen tijdelijk bij de ijsbaan. De populaire loopgroepen lopen op straat. De opknapbeurt bedraagt ongeveer 4 ton. De gemeente Delfzijl trekt daarvoor de knip.

„Maar”, zegt voorzitter Raske, „We steken zelf ook de handen uit de mouwen. We hebben genoeg vrijwilligers die mee willen helpen. Wij hebben bijvoorbeeld zelf de bouwhekken geplaatst.”

‘Atletiekbaan is een stukje geschiedenis’

Volgens wethouder Menninga is een goed uitgeruste atletiekvereniging een visitekaartje voor de gemeente. „Bovendien bestaat deze baan al sinds 1949. Hij hoort inmiddels bij de geschiedenis van Delfzijl.”

In 2017 heeft de gemeente geïnventariseerd wat er op sportgebied nog moet gebeuren in Delfzijl, vóór de herindeling. „Vorig jaar hebben we daarom nieuwe kunstgrasvelden gerealiseerd in Holwierde. De atletiekbaan stond voor dit jaar op het programma.”

De klus moet in september geklaard zijn.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Groningen
menu