Reparatie aan Blijhamsterbrug in Oude Pekela gaat meer tijd kosten

De Blijhamsterbrug over de Turfweg, die Blijham en Oude Pekela met elkaar verbindt, is er slechter aan toe dan gedacht.

Teruggeplaatst

Daardoor duurt het enkele weken langer voordat de brug teruggeplaatst kan worden. Tijdens de opknapbeurt, uitgevoerd door een bedrijf in Hoogeveen, is geconstateerd dat er meer staalrot is dan gedacht. Daardoor moet er extra laswerk worden verricht. Wethouder Jaap van Mannekes (SvP) verwacht dat de extra werkzaamheden geen gevolgen hebben voor de eindrekening. ,,We denken binnen het budget te blijven.” Van Mannekes gaat ervan uit dat de brug in de eerste week van juni naar Pekela wordt vervoerd en dat de stremming uiterlijk op vrijdag 7 juni wordt opgeheven. Tot al te veel overlast heeft de stremming niet geleid.

Pekela heeft 1,3 miljoen euro uitgetrokken om aan alle bruggen – het gaat om tientallen – inspecties uit te voeren. Direct na de zomer is de Wedderklap, in het centrum van Oude Pekela bij winkelcentrum De Helling, aan de beurt. Op dit moment worden inspecties uitgevoerd.

Herinrichting centrum

In welke staat de brug zich bevindt is nog niet duidelijk. ,,We weten nu ook nog niet of deze brug er geheel uit gaat. Misschien kunnen eventuele werkzaamheden ook ter plekke worden uitgevoerd.” Het lijkt Van Mannekes logisch dat eventuele werkzaamheden aan de brug gelijktijdig worden uitgevoerd met de werkzaamheden die nog in het centrum moeten worden uitgevoerd, als onderdeel van de herinrichting van het centrum van Oude Pekela.

Nieuws

menu