Restaurant in Leer was brandhaard van corona. Die Alte Scheune had papieren niet op orde en sluit nu definitief de deuren

Die Alte Scheune ontpopte zich tot brandhaard van corona in de regio Leer. Videostill: YouTube/ NonstopNews Leer

Het beruchte ‘heropeningsfeestje’ in restaurant Alte Scheune in Leer, waarbij tientallen aanwezigen besmet raakten met het coronavirus, is tevens het laatste feestje dat in het etablissement zal hebben plaatsgevonden. Het Duitse Der Spiegel meldt dat de eigenaar de papieren niet op orde had en de restaurantvergunning heeft ingeleverd.

Tijdens het feestje op 15 mei vierde de eigenaar in besloten kring dat het restaurant een voorlopige vergunning had gekregen om open te mogen. Wel moest hij nog enkele aanvullende documenten opsturen naar de gemeente Moormerland, waaronder een verklaring van goed gedrag.

Eigenaar schrijft zichzelf uit

Der Spiegel meldt nu dat de eigenaar zijn restaurant bij de gemeente heeft laten uitschrijven. Volgens burgemeester Bettina Stöhr was dit op basis van de aanvullende documentatie sowieso gebeurd, ook als er geen corona-uitbraak had plaatsgevonden: ,,De man mag als persoon het restaurant niet runnen’’, zei ze, zonder details te vermelden over de precieze reden.

Het restaurant ontving op 11 mei de voorlopige vergunning. Tijdens het feestje van vier dagen later ontpopte Alte Scheune zich tot heuse brandhaard van het coronavirus. Inmiddels zijn er in de regio Leer 34 besmettingen bekend en zitten meer dan 200 mensen in quarantaine.
 

Je kunt deze onderwerpen volgen
Groningen
Coronavirus
menu