Resveratrol (dat de groei van corona remt) razend populair bij drogist: 'wondermiddeltje' is uitverkocht bij webshops Kruidvat, Trekpleister en Etos

Foto: Shutterstock

UMCG-onderzoekers toonden onlangs aan dat het stofje resveratrol de groei van corona remt. Het heeft er alle schijn van dat er online een run is ontstaan op het stofje, want grote Nederlandse drogisterijen als Kruidvat, Trekpleister en Etos zijn door hun voorraad heen.

Het 'wondermiddeltje' is in de webshops inmiddels uitverkocht.

Resveratrol zit van nature in heel kleine hoeveelheden in rode wijn, pindakaas en pure chocola. Het wordt als voedingssupplement verkocht en was kort na een uitzending van Jinek met Peter van der Voort - hoofd van de intensive care van het UMCG -  dit voorjaar al razend populair. 

Virusproductie met 99 procent geremd

De virusproductie werd na toevoeging van resveratrol en pterostilbeen met 99 procent geremd, blijkt uit onderzoek van hoogleraar experimentele virologie Jolanda Smit en longbioloog Martijn Nawijn.

Vervolgens deden ze hetzelfde met menselijke longcellen, die ze uit gezonde vrijwilligers oogstten. ,,Ook daar zagen we een hele sterke remming van de virusproductie’’, zegt Smit in het magazine UMCGKennisinzicht .

Nieuws

Meest gelezen

menu