Vereniging voor ondernemers roept kabinet op om te waken voor blinde paniek. 'Dit zijn voor winkels de allerbelangrijkste weken van het jaar'

De sfeervol verlichte winkelstraat in Hoogeveen. Foto: Marcel Jurian de Jong

Het kabinet moet waken voor blinde paniek. Dat stelt INretail. Want dit zijn voor winkels de allerbelangrijkste weken van het jaar.

INretail , vereniging voor ondernemers in de non-food, roept het kabinet met klem op om de rust te bewaren. In plaats van de samenleving volledig op slot zetten moet het kabinet volgens INretail kiezen voor intelligentere maatregelen in haar corona aanpak, dan kan de maatschappij blijven doordraaien. Het draagvlak in de retail voor de maatregelen is nihil, stelt INretail. De ondernemersclub roept het kabinet met klem op om duidelijkheid te verschaffen en leiderschap te tonen.

Volg Europese aanpak

Belangenbehartiger Koninklijke INretail spreekt namens 56.000 niet-essentiële winkels en hun 350.000 werknemers. Gevreesd wordt dat de klant de wijk neemt naar Duitsland en België. INretail verwijst naar andere Europese landen, waar gefaseerde maatregelen worden genomen en volop wordt ingezet op de boosterprik. En noemt onnodige maatregelen die ondernemers opnieuw een klap geven ‘beschamend.’

Realistisch perspectief

INretail wil meewerken aan nieuwe maatregelen, ‘mits er een realistisch perspectief is’ en hoopt dat het kabinet een functionerend beleid van verschillende risiconiveaus gaat hanteren. De huidige maatregelen zorgen al voor veel minder beweging in winkelgebieden, zo stellen de verenigde ondernemers van INretail.

Nieuws

Meest gelezen

menu