Teleurstelling voor Duits grensdorp Rhede: 790 jaar oude Rheder Markt wordt vanwege de coronacrisis opnieuw afgeblazen

De 790 jaar oude Rheder Markt, steevast door honderden Groningers bezocht, wordt ook dit jaar vanwege de coronacrisis afgeblazen.

De 790 jaar oude Rheder Markt wordt ook dit jaar afgeblazen

De 790 jaar oude Rheder Markt wordt ook dit jaar afgeblazen Foto: Huisman Media

De gemeente Rhede, aan de grens bij Bellingwolde, durft de organisatie van het evenement niet aan. ,,Er zouden veel paardenhandelaren op afkomen uit verschillende landen’’, zegt een woordvoerder.

,,Neem daarbij de vele bezoekers uit Rhede en omgeving. We willen niet het risico lopen dat mensen besmet raken en hebben daarom, met spijt in het hart, besloten de markt af te blazen.’’ Bij dat besluit speelt dat het aantal coronabesmettingen in het Emsland momenteel weer een stijgende lijn vertoont.

Vrij van school

En zo moet Rhede het opnieuw doen zonder zijn hoogtijdag. Want dát is de derde maandag in september, waarop de Rheder Markt altijd wordt gehouden. De kinderen in het dorp hebben die dag vrij van school.

Vanuit Groningen stromen mensen de grens over maar ook uit andere delen van Duitsland komen bezoekers van heinde en verre af op de kraampjes en de paardenhandel (de paardenmarkt hoort bij de grootste van Noord-Duitsland).

In 1231 werd de markt voor het eerst opgezet. Sindsdien is het evenement slechts bij hoge uitzondering afgelast, als het echt niet anders kon.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Groningen
Duitsland
menu