Rij je met de juiste snelheid langs de meter? Dan breng je geld in de spaarpot waarmee een goed doel in de buurt wordt gesteund. Maar werkt het ook?

Bewoners van buurten in de zuidelijke wijken van Groningen hebben kritiek op de plaatsing van de eerste snelheidsmeterspaarpot in de provincie.

Verkeersdrukte door Operatie Julianaplein op het kruispunt Savornin Lohmanlaan-Verlengde Hereweg. Nogal wat bewoners van de Savornin Lohmanlaan en nabijgelegen straten in Groningen ondervinden hinder van te snel rijdend sluipverkeer. Zij denken niet dat de veiligheid verbetert met de plaatsing van een slimme snelheidsmeter.

Verkeersdrukte door Operatie Julianaplein op het kruispunt Savornin Lohmanlaan-Verlengde Hereweg. Nogal wat bewoners van de Savornin Lohmanlaan en nabijgelegen straten in Groningen ondervinden hinder van te snel rijdend sluipverkeer. Zij denken niet dat de veiligheid verbetert met de plaatsing van een slimme snelheidsmeter. Foto: DVHN

Met name de bewoners van de Savornin Lohmanlaan in Groningen zijn het sluipverkeer en het gejakker in hun straat meer dan zat. Reden voor de gemeente Groningen om aan de kant van de weg een ‘slimme snelheidsmeter’ te plaatsen, die de bewoners geld oplevert. Iedereen die zich op de weg aan de maximum snelheid houdt, zorgt ervoor dat er geld in een digitale spaarpot wordt bijgeschreven.

Nieuws

menu