Demissionair minister Barbara Visser zegt zo'n 60 miljoen euro toe voor nieuwe Gerrit Krolbrug, en bijna 10 voor de Paddepoelsterbrug. Groningen moet nog even wachten op een nieuwe Busbaanbrug

Nu het rijk met 70 miljoen euro over de brug komt, kan Groningen eindelijk aan de slag met de vervanging van twee aangevaren bruggen: de Gerrit Krolbrug (mei dit jaar) en de Paddepoelsterbrug (september 2018).

Scheepvaart weer op gang bij de Gerrit Krolbrug in Groningen. De loopbruggen krijgen tijdelijk een hellingbaan. Er is nog geen oplossing voor fietsers en wandelaars tijdens de bouw van de definitieve brug.

Scheepvaart weer op gang bij de Gerrit Krolbrug in Groningen. De loopbruggen krijgen tijdelijk een hellingbaan. Er is nog geen oplossing voor fietsers en wandelaars tijdens de bouw van de definitieve brug. Foto: DvhN/ Mathijs Sorgdrager

Wethouder Philip Broeksma (GroenLinks) is blij met de toezegging door demissionair minister Barbara Visser (VVD). ,,We kunnen nu gelukkig aan het werk. Het heeft al veel te lang geduurd’’, aldus Broeksma.

Nadenken