Rijksuniversiteit Groningen en Hanzehogeschool krijgen voorlopig geen eigen sneltestlocatie

Foto: ANP Foto: ROB ENGELAAR

Vanwege de maandag geopende XL-testlocatie in MartiniPlaza staan de plannen van de Rijksuniversiteit Groningen om samen met het UMCG en de Hanzehogeschool een eigen sneltestlocatie op te zetten voorlopig stil. Dat meldt de Universiteitskrant.

Volgens Hans Biemans, lid van het College van Bestuur van de RUG, was de universiteit in overleg met het UMCG en de Hanze om een eigen teststraat te organiseren, „maar we zijn inmiddels door een besluit van het kabinet tot het openen van extra teststraten ingehaald.”

Eerste XL-locatie in Nederland

De nieuwe testlocatie in MartiniPlaza is de eerste XL-locatie in Nederland. In acht teststraten is er ruimte om 2500 mensen per dag te testen. Mensen kunnen met de auto, op de fiets of te voet langskomen en kunnen binnen enkele uren ook de uitslag van hun test verwachten.

Het plan voor een eigen sneltestlocatie is nog niet definitief afgeblazen, vertelt Biemans. De universiteit wil eerst zien hoe de toevoeging van de locatie in MartiniPlaza uitpakt en daarna verder bespreken of sneltesten ook andere oplossingen voor de universiteit biedt

Je kunt deze onderwerpen volgen
Groningen
Coronavirus
menu