Ring Oost in Groningen een heel weekend gestremd. Portalen met verkeersborden worden vervangen

Portaal boven Ring Oost in Groningen. Foto: Google Street View

De oostelijke ringweg (N46) in Groningen is van vrijdagavond 21 tot (uiterlijk) maandagochtend 24 augustus gestremd tussen de afrit Beijum-Noord en knooppunt Boterdiep. In dit weekend worden de draagconstructies voor verkeersborden (portalen) vervangen.

De bestaande portalen met borden boven de weg en de portalen aan beide kanten van het Boterdiep worden vervangen door één nieuw portaal aan de westkant van het Boterdiep.

De buizen voor de fundering van het portaal worden vrijdagavond en -nacht ingetrild. Zaterdag wordt het nieuwe portaal geplaatst en worden de oude portalen gesloopt en afgevoerd.

Op zondag moeten de laatste werkzaamheden worden afgerond.

Verkeer wordt omgeleid

De stremming begint vrijdag 21 augustus om 19.00 uur op de zuidelijke rijbaan, het gedeelte van de stad richting de N7. De noordelijke rijbaan, vanuit de richting Hoogezand, is vanaf 21.00 uur gestremd.

Doorgaand verkeer wordt omgeleid via de noordelijke, westelijke en zuidelijke ringweg rondom de stad. Klanten van Hornbach en de winkels eromheen kunnen daar via de Noordzeeweg komen.

De werkzaamheden duren tot uiterlijk maandagochtend 06.00 uur. De aannemer hoopt echter zondagochtend 23 augustus al klaar te zijn.

Geluidsoverlast

De werkzaamheden kunnen geluidsoverlast veroorzaken. De werkzaamheden die het dichtst bij woningen plaatsvinden worden zoveel mogelijk overdag en ‘s avonds uitgevoerd.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Groningen
menu