Robin Tinge uit Zevenhuizen blijft ondanks het succes als Voice Kids-finalist toch zichzelf

Robin Tinge (links), begeleid door vader Eddy (rechts van hem), gaf vrijdagavond een huiskamerconcert om zijn nieuwe single te promoten en de bijbehorende clip te bekostigen. Foto Rens Hooyenga

Met een huiskamerconcert vierde The Voice Kids-finalist Robin Tinge uit Zevenhuizen vrijdagavond de release van zijn nieuwe single en videoclip Always be yourself.

Sinds hij het als aanstormend talent vorig jaar schopte tot de finale van The Voice Kids , ging het hard met de carrière van de 16-jarige Robin Tinge uit Zevenhuizen.

Geholpen door het succes van de eerste single Fake your birthday , totdat de coronacrisis een rem op het succesverhaal zette. ,,Dat was misschien ook niet zo verkeerd’’, relativeert vader Eddy Tinge, ,,want Robin moest tenslotte nog eindexamen doen.’’

Voormalige strokartonfabriek De Toekomst als decor

Behalve aan zijn schoolprestaties benutte Tinge junior de vrijgekomen tijd aan het opnemen van zijn nieuwe single’ Always be yourself . Het nummer en de in de voormalige strokartonfabriek De Toekomst in Scheemda opgenomen clip van Janine Kamminga, zijn sinds gisteravond 19.00 uur te vinden op Spotify en YouTube .

Om alles te bekostigen werden de exclusieve huiskameroptredens aan de Bremstraat in Zevenhuizen gegeven.

Dichtbij en persoonlijk

Vader Eddy Tinge verzorgde de inleiding en Axel de Meijer, met Eddy bekend van de band Cheerz, vertelde over het ontstaan en opnemen van Always be yourself . En natuurlijk was er muziek, dichtbij en persoonlijk, voor de fans van Robin Tinge die hebben meebetaald aan de clip.

Maandag is het eerst gedaan met de spotlights en moet de talentvolle Zevenhuister terug naar de schoolbanken. Hij volgt de opleiding muzikant aan het Noorderpoort college in Groningen. Vakgebied zang.


Je kunt deze onderwerpen volgen
Groningen
menu