Alles over bieten en bietjes: Het rood en zoet van de grond
Dankzij een ‘vulgaire’ wortel van de stranden van de Middellandse Zee waait rond de stad Groningen in het najaar een zoet-weeïge geur. Een van de nazaten kleurt alles bloedrood. De biet is here to stay.

De biet is here to stay: chioggiabieten. Foto: DvhN
We hebben bieten en bietjes. De eerste zijn de forse witte bieten, die in het late najaar in grote bulten op noordelijke akkers en bij schuren liggen, klaar om met vrachtwagens te worden vervoerd naar de suikerfabriek bij Groningen.
Dit artikel is alleen te lezen voor onze abonnees.
Kies voor een van de onderstaande abonnementen om direct verder te lezen.
PREMIUM heb je al voor maar € 1,50 per week!
Abonnement
PREMIUM -50%
Alle online artikelen lezen
€ 3,00€ 1,50
per week
Upgrade (optioneel)
Digitale krant
- Ma t/m za de krant online lezen
+ € 1,00
per week
Digitale krant + Weekend
- Ma t/m za de krant online lezen
- Zaterdag de weekendkrant op papier
+ € 2,00
per week
Geen extra's