Roofbendes in grensstreek opgepakt

FOTO ARCHIEF DVHN / ANP ANP

De politie in de Duitse grensstreek heeft enkele bendes opgepakt. Die worden verantwoordelijk gehouden voor een golf aan inbraken en diefstallen.

De inbraken werden gepleegd in woningen, winkels en grotere bedrijfspanden Leer en omgeving. Vorig jaar liep het aantal zo hoog op dat de politie een speciaal team op de zaak zette.

Op die manier werden in de herfst van vorig jaar al elf verdachten opgepakt. Verder onderzoek leidde tot nog meer aanhoudingen. Deze week werden in Leer en Aurich en omgeving nog eens zeven mensen in de kraag gevat. Bij die actie waren in totaal bijna 300 politiemensen betrokken. Onder hen speciale ‘Einsatzkommando’s’ uit Bremen.

De politie gaat er nu van uit dat al met al ongeveer 35 mensen bij de golf aan inbraken en diefstallen betrokken zijn geweest. ,,Sommige vormden bendes, anderen opereerden in hun eentje maar ze hadden allen wel contact met elkaar’’, zegt woordvoerster Kristina Eckert van de politie in Leer. ,,Samen waren ze verantwoordelijk voor ongeveer 300 overtredingen. Inbraken, zware roofovervallen en meer.’’

Eckert benadrukt dat het onderzoek nog doorgaat. Nog meer aanhoudingen worden niet uitgesloten.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Groningen
menu