Rugby Club Groningen laat snorren staan vanwege Movember

Leden van Rugby Club Groningen laten hun snorren staan voor Movember, een aantal heeft al aardig wat gezichtsbeharing. Foto: RC Groningen

November (traditioneel omgedoopt tot Movember) is de maand om je snor te laten staan in het kader van de strijd tegen mentale gezondheidsproblemen, teelbal- en prostaatkanker. Rugby Club Groningen doet ook mee.

De organisatie Movember zet zich sinds 2003 in om gezondheidsprojecten voor mannen te financieren. Via de website Movember.com kun je alleen of met een groep geld ophalen door je snor te laten staan.

Mentale gezondheid verbeteren

Rugby Club Groningen begon een actie, waarmee inmiddels bijna 1000 euro is opgehaald. Niels Heegstra is een van de initiatiefnemers. „Vorig jaar deden we voor het eerst als team mee. Dit jaar wordt de actie nog breder binnen de club gedragen.” Hij hoopt het bedrag van vorig jaar, 1332 euro, te verbeteren.

„Iedereen doet mee om zijn eigen reden”, vertelt Heegstra. „Ik vind vooral mentale gezondheid belangrijk. Onderling in het team hebben wij veel aan elkaar, maar dat is bij anderen misschien niet het geval.”


Barbershops

En de barbershops, merken die ook iets van Movember? Barbershop De Zwarte Raaf in de Folkingestraat in Groningen in ieder geval niet. „Mensen gaan vanwege Corona sowieso veel minder naar de shop toe. Daarnaast hadden we wel acties rond Movember, maar met de huidige maatregelen is dat niet mogelijk”, vertelt een medewerker van de shop.

Ook Gents Barbershop in Groningen ziet dit jaar minder mannen met snorren in de shop. „Maar we zien wel veel mensen met ‘Covidbaarden’”, vertelt een van de kappers.

Voor meer informatie over Movember kun je hier kijken.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Groningen
menu