Zwaar kleitransport laat sporen na. Ruim half miljoen euro voor herstel kapotte weg in Carel Coenraadpolder

Voor het project Brede Groene Dijk is slib gerijpt om als klei gebruikt te worden bij het versterken van dijken. Vrachtverkeer dat voor het kleitransport is ingezet heeft een weg in de Carel Coenraadpolder zwaar beschadigd.

Voor het project Brede Groene Dijk is slib gerijpt om als klei gebruikt te worden bij het versterken van dijken. Vrachtverkeer dat voor het kleitransport is ingezet heeft een weg in de Carel Coenraadpolder zwaar beschadigd. Foto: Archief Huisman Media

Een deel van een weg in de Carel Coenraadpolder, globaal tussen Finsterwolde en Termunten, wordt na de zomer hersteld. Herstelwerkzaamheden zijn nodig omdat na zwaar kleitransport het wegdek zwaar is beschadigd. Kosten ruim een half miljoen euro.

De kapotgereden weg is alleen nog toegankelijk voor bestemmingsverkeer. In eerste instantie koersten de betrokken partijen – de gemeenten Oldambt en Eemsdelta, provincie Groningen en waterschap Hunze en Aa’s – af op herstel van het wegdek nog voor de zomer. Daarvoor was ruim 383.000 euro uitgetrokken.

Dit artikel is alleen te lezen voor onze abonnees.

Kies voor een van de onderstaande abonnementen om direct verder te lezen.
PREMIUM heb je al voor maar € 1,50 per week!

Abonnement

PREMIUM -50%

Alle online artikelen lezen
€ 3,00€ 1,50
per week

Upgrade (optioneel)

Digitale krant
  • Ma t/m za de krant online lezen
+ € 1,00
per week
Digitale krant + Weekend
  • Ma t/m za de krant online lezen
  • Zaterdag de weekendkrant op papier
+ € 2,00
per week
Geen extra's