Het kinderhotel in Wedde is dit jaar voor alle schoolvakanties al volgeboekt. "Ik ben zo blij dat we dit kunnen betalen"

De belangstelling voor het Kinderhotel in de Burcht is groot Foto: Huisman Media

Het Kinderhotel in de Burcht van Wedde is dit jaar voor alle vakanties volgeboekt. ,,En dankzij sponsors kunnen we alles betalen’’, zegt Frank Ferrari.

Hij is voorzitter van de Stichting Burcht te Wedde. Die beheert het middeleeuwse gebouw aan de rand van het dorp. Op de bovenverdieping ervan is al meer dan 10 jaar het Kinderhotel gevestigd, waar plek is voor 10 jongens en meisjes en 4 begeleiders.

Het Vergeten Kind

Daarin vieren kinderen uit bijvoorbeeld tehuizen enkele dagen vakantie. Via de Stichting Het Vergeten Kind en andere vergelijkbare organisaties komen ze in Wedde terecht. Ze hoeven niets te betalen. De stichting krijgt geld van particulieren, bedrijven of organisaties als Rotaryclubs.

,,Gedurende de coronacrisis kon hier weinig of niets maar nu alles wel weer mag, krijgen we enorm veel aanvragen’’, zegt Ferrari. ,,Daardoor zitten we voor alle schoolvakanties vol. In de meivakantie waren we volgeboekt, voor de zomervakanties geldt dat, voor de herfstvakanties ook. En ook voor heel veel weekeinden in niet-vakantieperiodes hebben we al aanvragen.’’

Particulieren

Ferrari is blij met die grote belangstelling. ,,De behoefte aan deze voorziening is er nog altijd, net als voor de coronaperiode. De kinderen komen uit alle delen van het land en ook Duitsland. Ook met een tehuis daar hebben we contacten. Maar ik ben net zo blij dat we dit alles kunnen betalen. Allerlei bedrijven en serviceclubs en particulieren geven geld, soms zelfs enkele jaren lang. We kunnen altijd meer donaties gebruiken, maar we kunnen de kosten dekken en hoeven nooit nee te verkopen.’’


Als ingelogde PREMIUM lezer kun je op dit artikel reageren. Hierbij hebben we een aantal huisregels voor opgesteld welke je hier kunt lezen.

Reageren

Nog geen toegang tot PREMIUM, abonneer je hier

Nieuws

menu