Run op katten, maar ouwe Grizzly uit het asiel in Zuidwolde vindt ook tijdens corona maar geen baasje: 'Niemand komt 'm halen'

Grizzly. Foto: Dierenasiel Zuidwolde

Veel mensen in Drenthe en Groningen halen in coronatijd een hond of kat in huis. Maar niet elke viervoeter vindt een baasje. Neem ouwe Grizzly uit het asiel in het Groningse Zuidwolde. Hij wil dolgraag naar buiten, maar niemand komt 'm halen.

Dierenasiel Zuidwolde brengt de kortharige Grizzly, die in elk geval 9 jaar oud is, onder de aandacht omdat hij het niet bepaald naar zijn zin heeft in het asiel. 'Hij verstopt zich hier vooral veel boven in zijn kennel als er mensen op de afdeling bezig zijn.'

Grizzly leefde in eerste instantie als binnenkat bij mensen thuis, maar hij wilde dolgraag naar buiten en maakte daar geen geheim van. Het asiel is daarom op zoek naar een nieuw baasje, die Grizzly bij voorkeur regelmatig buiten op avontuur laat gaan.

Prima muizenjager

Zijn voornaamste kwaliteit? Hoewel hij niet meer de jongste en wat schuw is, blijkt Grizzly nog een prima muizenjager.

O ja, Grizzly is wel graag het enige dier in huis. Een schootkat is -ie daarnaast niet en hij wil nog wel eens een tik uitdelen. Als je 'm in zijn waarde laat, draait hij vast nog wel wat bij, verwachten ze bij het asiel.

Interesse in Grizzly? Hier kun je een aanvraagformulier invullen .

Nieuws

Meest gelezen

menu