Fors uitstel stikstoffabriek Zuidbroek: onderaannemer Ballast Nedam van project gehaald

De bouw van de stikstoffabriek in Zuidbroek, die buitenlands aardgas geschikt moet maken voor Nederlandse huishoudens, loopt door ruzie tussen aannemers opnieuw vertraging op.

Startsein voor de bouw werd al in maart 2020 gegeven door (vlnr) Adriaan Hoogendoorn (burgemeester Midden-Groningen), minister Eric Wiebes van Economische Zaken en Klimaat), Han Fennema (CEO Gasunie) en René Paas (Commissaris van de Koning in Groningen).

Startsein voor de bouw werd al in maart 2020 gegeven door (vlnr) Adriaan Hoogendoorn (burgemeester Midden-Groningen), minister Eric Wiebes van Economische Zaken en Klimaat), Han Fennema (CEO Gasunie) en René Paas (Commissaris van de Koning in Groningen). Foto: archief Kees van de Veen

Onderaannemer Ballast Nedam Industriebouw is van het project gehaald, waardoor sinds maandag een groot deel van het werk stilligt. Hoofdaannemer Air Products heeft eind vorige week de samenwerking eenzijdig opgezegd en besloten dat ook door Ballast Nedam ingehuurde bedrijven en zzp’ers – van leidingentesters tot stratenmakers – het terrein van het complex langs de N33 niet meer op mogen. Tientallen mensen stonden maandagochtend nietsvermoedend voor een gesloten poort.

Dit artikel is alleen te lezen voor onze abonnees.

Kies voor een van de onderstaande abonnementen om direct verder te lezen.
PREMIUM heb je al voor maar € 1,50 per week!

Abonnement

PREMIUM -50%

Alle online artikelen lezen
€ 3,00€ 1,50
per week

Upgrade (optioneel)

Digitale krant
  • Ma t/m za de krant online lezen
+ € 1,00
per week
Digitale krant + Weekend
  • Ma t/m za de krant online lezen
  • Zaterdag de weekendkrant op papier
+ € 2,00
per week
Geen extra's