Ruzie over afsluiting: omwonenden Parallelweg Hoogezand blokkeren spoorwegovergang met auto's en paardentrailer

De afgesloten overweg. Foto: ProNews

Omwonenden aan de Parallelweg in Hoogezand hebben de weg naar hun woning geblokkeerd met drie voertuigen en een paardentrailer. ProRail wil de overweg vrijdag afsluiten. Het is de enige weg naar hun woning en de alternatieve aansluiting is nog niet klaar, melden ze.

ProRail haalt op vrijdag 16 oktober de onbewaakte overweg uit het spoor langs de Parallelweg in Hoogezand vanwege de veiligheid. In december gaan op het traject tussen Groningen en Bad Nieuweschans meer treinen rijden met een hogere snelheid.

Maatschappelijk belang

De bewoners van het enige perceel achter de onbewaakte spoorwegovergang lieten eerder via hun advocaat weten ‘zeer ontstemd te zijn’ over de gang van zaken. De familie maakt al honderdvijftig jaar gebruik van de overweg, die de enige ontsluiting is van hun erf en woning. Zij noemden de afsluiting van de overweg onrechtmatig, maar onderstreepten nadrukkelijk het maatschappelijk belang ervan.

Volgens ProRail is er een finaal en niet onderhandelbaar aanbod gedaan. Deze zou riant zijn geweest maar voor de omwonenden is dat niet voldoende, meldt een omstander.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Groningen
menu