SP-Kamerlid Sandra Beckerman stelt schriftelijke vragen over boerderij in Roodeschool: 'Familie Klok is ten einde raad'

De rokende puinhopen na de brand in Roodoschool. Foto: Gea Meulema

SP-Kamerlid Sandra Beckerman heeft schriftelijke vragen gesteld over de afgebrande boerderij van de familie Klok in Roodeschool. „Ruim een halfjaar na de brand is er nog geen oplossing”, zegt Beckerman.

De woning van de familie Klok ging in september vorig jaar in vlammen op. Kinderen uit de gemeente Het Hogeland hebben de brand aangestoken. Het gezin woonde op dat moment niet in de boerderij aan de Greedeweg. Zij zijn in 2017 uit hun huis vertrokken omdat het pand door de gaswinning onveilig was.

Juridische strijd

Beckerman bracht afgelopen week een bezoek aan de familie. „Ze zijn ten einde raad en nu dreigen ze een lange juridische strijd te moeten voeren.” Door de brand en de eerdere schade aan de boerderij is het onduidelijk welke partij aan zet is. Volgens Beckerman erkent de verzekering de aansprakelijkheid niet en is NCG niet van plan om een nieuw huis met schuren terug te bouwen.

Het Kamerlid hoopt dat de demissionair minister Kajsa Ollongren (D66) van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties en demissionair minister Bas van ‘t Wout (VVD) van Economische Zaken en Klimaat in willen grijpen.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Groningen
menu