SP-fractievoorzitter Maarten Kluit heeft spijt en verwijdert gewraakte Baudet-Tweet

Voormalig SP-fractievoorzitter Maarten Kluit. Foto: Venema Media

SP-fractievoorzitter Midden-Groningen Maarten Kluit heeft een tweet verwijderd waarin hij Forum voor Democratie-leider Thierry Baudet uitmaakt voor ‘nazi’.

Kluit, twitterend onder de naam ‘Linksgekkie des Vaderlands’, zegt ‘enorm geschrokken te zijn van de reacties richting de SP en zegt met zoveel woorden spijt te hebben van het plaatsen van de tweet.

Hij twittert: ‘Gisteravond heb ik, in reactie op een tweet van Baudet, geen correcte bewoording gebruikt. Hiermee heb ik @SPnl, @SP_MidGroningen en mijn eigen fractie in een moeilijk parket gebracht. Daarvoor bied ik mijn excuses aan’.

De landelijke SP is ‘not amused’. Angelique Schoonewille, binnen de SP vertegenwoordiger van de regio Groningen, zegt later vanmiddag met een reactie te zullen komen.

Met de kennis van nu andere beslissing genomen

Kluit zei drie keer te hebben nagedacht voordat hij de tweet zaterdagavond plaatste. ,,Met de kennis van nu had ik een andere beslissing moeten nemen. Allicht andere bewoordingen gekozen. Ik ben mij er onvoldoende van bewust geweest hoe dit afstraalt op de SP als partij.’’

Maarten Kluit is sinds 1 januari fractievoorzitter van de SP Midden-Groningen. De partij heeft 5 zetels in de raad en maakt deel uit van de coalitie.

Ik heb wel eens rustiger zondagochtenden gehad

Kluit: ,,Ik had mij beter bewust moeten zijn van mijn functie als fractievoorzitter. Ik heb wel eens rustiger zondagochtenden gehad. Ik had nooit kunnen bedenken dat een tweet zoveel impact zou kunnen hebben.’’

De tweet waarin Baudet door Kluit de grootste bedreiging voor de natiestaat wordt genoemd, veroorzaakte op Twitter een vloedgolf aan reacties. ,,Maarten bedondert de Kluit’’, was nog wel een van de vriendelijkste. Verder kreeg de SP-fractievoorzitter het advies te verhuizen naar Noord-Korea.

Nieuws

menu