SP-kamerlid wil opheldering van ministers over 'vergeten hoekje' in Appingedam

Sandra Beckerman Foto: Archief/ Peter Wassing

Tweede Kamerlid Sandra Beckerman (SP) wil uitleg van de ministers over ‘het vergeten hoekje’ in de Damster wijk Opwierde. Bewoners vrezen dat hun woningen worden overgeslagen in de versterkingsoperatie.

Het gaat om de huizen in de Meester A.T. Voslaan, de Secretaris Holscherlaan en de Wethouder Huismanlaan. De bewoners zijn burgercollectief #EnWijDan begonnen om aandacht te vragen voor hun situatie. Ze zijn boos omdat om hen heen honderden huizen worden gesloopt en herbouwd, terwijl nog steeds niet duidelijk is wat er met hun woningen gaat gebeuren.

Schriftelijke vragen

Beckerman heeft schriftelijke vragen gesteld aan minister-president Mark Rutte en minister Kajsa Ollongren van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties.

Het SP-kamerlid wil onder meer weten wat de ministers gaan doen voor deze groep mensen en of de bewoners gecompenseerd kunnen worden. Ze refereert in haar vragen terug aan het bezoek van Rutte aan de wijk Opwierde-Zuid op 11 maart van dit jaar. Hij zei toen: „Als overheid moet je zorgen dat mensen niet het gevoel hebben dat door vertraging en onduidelijke structuren ze tussen de wielen van de staat terechtkomen.”

Raadsvergadering Appingedam

Donderdagavond werd in de raad van Appingedam ook gesproken over het ‘vergeten hoekje’. Wethouder Annalies Usmany (Lokaal Belang Eemsdelta) heeft toen toegezegd haar uiterste best te doen om deze ‘schrijnende situatie’ onder de aandacht te brengen van het Rijk.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Groningen
menu