Museumspoorlijn STAR wacht op provincie: Wordt de spoorlijn Veendam- Stadskanaal nog opgeknapt of niet?

Museumspoorlijn STAR wacht deze week met spanning op een bericht uit het provinciehuis in Groningen over het opknappen van de spoorlijn Veendam - Stadskanaal.

Voorzitter Pieter Hofstra van de museumspoorlijn STAR (rechts) wijst zijn gasten op station Stadskanaal de weg bij de doop van de WINK trein die van Arriva de naam van de stichting heeft gekregen. Van links naar rechts: Arriva-regiodirecteur Oost Jieskje Hollander, gedeputeerde Fleur Gräper, STAR-penningmeester Henk Steegstra en wethouder Goedhart Borgesius.

Voorzitter Pieter Hofstra van de museumspoorlijn STAR (rechts) wijst zijn gasten op station Stadskanaal de weg bij de doop van de WINK trein die van Arriva de naam van de stichting heeft gekregen. Van links naar rechts: Arriva-regiodirecteur Oost Jieskje Hollander, gedeputeerde Fleur Gräper, STAR-penningmeester Henk Steegstra en wethouder Goedhart Borgesius. Foto: DvhN

De provincie had een deel van het geld voor de spoorlijn nodig om de tekorten voor de nieuwbouw van de zuidelijke ringweg in de stad op te vangen. Daarmee komt de opknapbeurt in gevaar en moet de museumspoorlijn wellicht uit eigen zak nog geld steken in de spoorlijn: de hoofdroute van het stoomspoorbedrijf.

Dit artikel is alleen te lezen voor onze abonnees.

Kies voor een van de onderstaande abonnementen om direct verder te lezen.
PREMIUM heb je al voor maar € 1,50 per week!

Abonnement

PREMIUM -50%

Alle online artikelen lezen
€ 3,00€ 1,50
per week

Upgrade (optioneel)

Digitale krant
  • Ma t/m za de krant online lezen
+ € 1,00
per week
Digitale krant + Weekend
  • Ma t/m za de krant online lezen
  • Zaterdag de weekendkrant op papier
+ € 2,00
per week
Geen extra's