Samen de schouders onder Samenloop

. FOTO PIXABAY

Samenloop voor Hoop wil in Midden-Groningen op 4 en 5 juni veertig teams geld bijeen laten brengen voor kankeronderzoek. In 2014 brachten 32 teams 55.000 euro bijeen.

Estafetteloop

In 2014 organiseerde Hoogezand-Sappemeer de Samenloop voor Hoop alleen. Voor de editie van dit jaar wordt samengewerkt met Menterwolde en Slochteren (de toekomstige gemeente Midden-Groningen). Samenloop voor Hoop, waarbij geld wordt ingezameld voor kankeronderzoek, is een vierentwintiguurs-estafetteloop. Een team moet de klok rond iemand op de baan hebben, wandelend of rennend op een naastgelegen baan.

Informatieavond

Woensdagavond vond in hotel De Boer in Foxhol een informatieavond plaats. SP-wethouder Peter Verschuren van Hoogezand-Sappemeer, ambassadeur van Samenloop voor Hoop in zijn gemeente, maakte daar bekend dat op 4 en 5 juni in het Gorechtpark ook een team van burgemeesters en wethouders van de drie gemeenten meeloopt.

,,Een top avond’’, zegt Mariska Luiken, die het secretariaat bemenst. ,,Er hebben zich zeven teams ingeschreven. Daarmee zijn er nu 22 teams geregistreerd. Wij gaan voor 40, willen sowieso meer dan de 32 teams in 2014 op de been brengen.’’

Hele opgave

Luiken noemt het een hele opgave voor de vrijwilligers om na een jaar te hebben overgeslagen, alweer een Samenloop voor Hoop te organiseren. ,,Er zijn afdelingen die drie of vier jaar overslaan. Daarnaast zijn we op zoek naar vrijwilligers en zogeheten eregasten: (ex)kankerpatiënten die gedurende 24 uur in het zonnetje worden gezet.’’

In Foxhol werd ook een overeenkomst getekend met Josje Hamel van inloophuis het Hamelhuys in Groningen. Dit is een inloophuis voor (ex)kankerpatiënten en een van de goede doelen voor de samenloop 2016.

Nieuws

Meest gelezen

menu