'Toen ik het vertelde begon hij keihard te huilen. Om alles'. Legien werd als kind verkracht, maar hield dit geheim voor haar man Stijn

Legien moest in 2011 in een seconde beslissen wat ze zou doen om niet te verongelukken. Op de snelweg vlak voor haar schaarde een vrachtwagen en ze kon geen kant op. Voor haar de kolos van de truck, naast haar de auto’s, de vangrail. Ze zat helemaal vast. Het daagde haar in dat ene angstige moment: als zij dood zou gaan, zou ze een groot geheim in haar graf meenemen. Haar partner zou nooit ergens iets van af weten. Ze kwam vlak voor ze zou botsen met de vrachtwagen tot stilstand.

Stijn Schenk en Legien Warsosemito-Schenk.

Stijn Schenk en Legien Warsosemito-Schenk. Foto: Jean-Pierre Jans

Haar huwelijk ging al een paar jaar niet goed. Hoe liefdevol en energiek de relatie met Stijn Schenk in hun studententijd begonnen was, zoveel afstand zat er tien jaar later tussen. Lag het aan de zwangerschappen en daarbij horende moeheid dat ze niet meer intiem waren? Hij vroeg het zich af. Lag het aan de drukke carrières? Hij kwam er niet achter. Of gewoon de sleur van het leven? Feit was dat Stijn diep ongelukkig was in hun relatie, en Legien steeds hevigere burn-out symptomen had. Ze was doodmoe en alleen maar aan het overleven. Omdat ze met al haar macht iets groters aan het doen was: een levensgroot verdriet aan het wegdrukken.

Nieuws

menu