Samenscholingsverbod voor in elk geval een jaar in gebied rond Haddingestraat en Folkingestraat in Groningen

In het gebied tussen de Vismarkt en het Gedempte Zuiderdiep in de stad Groningen geldt sinds vrijdag een samenscholingsverbod voor in elk geval een jaar.

Politie en hulpverlening rukten massaal uit nadat er 9 juli kort voor acht uur melding werd gemaakt van een schietpartij in de Haddingestraat in Groningen. Daarbij vielen drie gewonden, van wie er één die nacht bezweek in het ziekenhuis.

Politie en hulpverlening rukten massaal uit nadat er 9 juli kort voor acht uur melding werd gemaakt van een schietpartij in de Haddingestraat in Groningen. Daarbij vielen drie gewonden, van wie er één die nacht bezweek in het ziekenhuis. Foto: Rick ten Cate/ Pro News

Burgemeester Koen Schuiling had deze maatregel onlangs al aangekondigd. Het verbod in de Gele Loper, zoals het gebied wordt genoemd, kunnen mensen die in groepen vanaf drie personen samen zijn een boete krijgen. In dit gebied concentreren zich de raamprostitutie en coffeeshops en kroegen die een bepaalde mate van aantrekkingskracht hebben op criminelen en drugsdealers.

Dit artikel is alleen te lezen voor onze abonnees.

Kies voor een van de onderstaande abonnementen om direct verder te lezen.
PREMIUM heb je al voor maar € 1,50 per week!

Abonnement

PREMIUM -50%

Alle online artikelen lezen
€ 3,00€ 1,50
per week

Upgrade (optioneel)

Digitale krant
  • Ma t/m za de krant online lezen
+ € 1,00
per week
Digitale krant + Weekend
  • Ma t/m za de krant online lezen
  • Zaterdag de weekendkrant op papier
+ € 2,00
per week
Geen extra's