Sandro maakt met Johnny de Mol en Diggy Dex clublied voor ouders en Kids United

Johnny de Mol met Sandro Kukler van Kids United. Still uit tv-programma

Een echte voetbalclub heeft een clublied. Kids United, de Groninger voetbalclub voor jongeren met een beperking, hoort nu ook bij de echte voetbalclubs. Met dank aan keeper Sandro Kukler, rapper/songschrijver Diggy Dex en Johnny de Mol van het SBS6-tv-programma Down met Johhny.

Met het clublied verraste Sandro (25) zijn ouders Onno en Margriet Kukler. Zij zetten zich vol overgave in voor Kids United. In de uitzending van woensdagavond is te zien hoe dat gebeurde. Sandro had bij het programma een wens ingediend om een clublied te maken.

‘De Mol is een aardige gast’

Onno Kukler zegt dat het programma hem compleet overdonderde. ,,In oktober stond ineens Johnny de Mol met een geluidsvrouw en een cameraman voor de deur. Een complete overval. De regie in je huiskamer ben je dan wel kwijt.” Toen werd Kukler ineens ook duidelijk waar zijn zoon steeds mee bezig was geweest.

,,Zo nu en dan was hij weg. Dat verbaasde me nogal.” In het programma zegt Sandro dat hij zijn ouders de smoes heeft vertelt dat hij bij een vriend meedoet aan een FIFA-toernooi. Kukler en zijn vrouw vonden het een fantastische ervaring: de televisie-opnames plus de verrassing door hun zoon. ,,Ook als de camera niet draaide, was Johnny de Mol een ontzettend aardige gast.”

Samen naar Diggy Dex

Sandro had toen met zijn broer al een treffen met De Mol gehad op de kartbaan in Almere. De Mol nam Sandro vervolgens mee naar Diggy Dex, oftewel Koen Sanders. Samen maakten ze het clublied voor Kids United. ,,Laten we ballen, tot je voeten niet meer kunnen, voetballen tot het licht wordt en dan opnieuw beginnen”, zingt Sandro. Diggy Dex neemt het rappend van hem over en dan hoor je: ,,Winst of verlies, wij staan altijd op nummer één. Onze droom is een eigen plek met een eigen kantine en een chille stek.”

Het nummer werd voor alle leden en voor de ouders van Sandro gepresenteerd op sportpark De Kring, waar de 130 leden van Kids United voetballen. De Mol verraste alle voetballers met een Kids United-clubsjaal.

Ontzettend veel reacties

Kukler heeft na de uitzending uit het hele land enthousiaste reacties gekregen. Het programma trok 500.000 kijkers. ,,Het staat ook op het Instagram-account van Johnny de Mol. Als ik alle reacties moet lezen, ben ik over een week nog niet klaar.” Kukler vindt het leuk dat de wens voor een eigen accommodatie in het lied voorbij komt. ,,Daar werken we aan, maar het kost ontzettend veel geld. Het is in gang gezet.”

Nieuws

Meest gelezen

menu