Scheidsrechtersvereniging Groningen trakteert 100 voetbalclubs op aanvoerdersbanden met regenboogvlag. Primeur voor vrouwen The Knickerbockers

Vanaf links Marco Oosting, Marit Sloots, Beli de Jong en Jan-Willem Bouw.

Scheidsrechtersvereniging Groningen en Omstreken trakteert 100 voetbalverenigingen in Groningen en de kop van Drenthe op een regenboog-aanvoerdersband. Ze doet dit om haar oproep voor een veilig sportklimaat waarin iedereen zichzelf kan zijn kracht bij te zetten.

De eerste aanvoerdersbanden werden donderdagavond uitgereikt aan de aanvoerders van het eerste vrouwenelftal van The Knickerbockers uit Groningen.

De keuze voor dit team was niet toevallig. Het is de laatste winnaar van de fair play-prijs van de scheidsrechtersvereniging. Deze prijs - over het seizoen 2018-2019 - was nog niet uitgereikt. Dat is donderdag ook gebeurd.

Bovendien werd met de keuze voor een vrouwenteam de groei van het vrouwenvoetbal onderstreept.

Sport is voor iedereen

Onder de titel Sport is voor iedereen roept Scheidsrechtersvereniging Groningen en Omstreken voetballiefhebbers op samen te werken aan een veilig sportklimaat, waarin iedereen zichzelf kan zijn. Zij sluit hiermee aan bij een eerdere oproep daartoe van sportbonden, sporters en de John Blankenstein Foundation.

Nieuws

menu