Schietpartij in Huygensstraat in Groningen in 'Opsporing Verzocht'. Verdachte vluchtte op oude damesfiets richting Hoornsediep

Bij de schietpartij in de Huygensstraat viel één gewonde. Foto: 112Groningen

In het televisieprogramma ‘Opsporing Verzocht’ wordt dinsdagavond aandacht geschonken aan de schietpartij die 20 oktober plaatsvond in de Huygensstraat in Groningen. Hierbij raakte een 36-jarige Stadjer gewond.

Het slachtoffer bevond zich in zijn woning toen werd aangebeld. Hij liep naar het balkon om te zien wie er voor de deur stond en zag een voor hem onbekende man voor het portiek staan.

Vervolgens werd de 36-jarige Stadjer beschoten. Hij raakte daarbij gewond aan zijn hand en werd voor verdere medische behandeling naar het ziekenhuis gebracht.’

De verdacht is waarschijnlijk in de buurt op een fiets gestapt en weggefietst richting het Hoornsediep. Hij maakte gebruik van een oud model damesfiets.

Onderzoek naar schutter en toedracht schietpartij

De politie startte meteen een uitvoerig onderzoek om te achterhalen wie deze schutter is en waarom hij het juist op de 36-jarige man uit Groningen gemunt had. Rechercheurs van de forensische opsporing hebben sporenonderzoek verricht en ook zijn getuigen gehoord.

Om zoveel mogelijk mensen te krijgen van mensen die in de buurt van de Huygensstraat wonen, werd bovendien Burgernet ingeschakeld.

Dit heeft nog geen aanhoudingen opgeleverd.

De uitzending van het televisieprogramma Opsporing Verzocht is dinsdag om 20.30 uur te zien op NPO1.

Nieuws

Meest gelezen

menu