Schietpartij in Kiel-Windeweer: ruziemakers reden zich bij toeval vast in doodlopende straat

In Kiel-Windeweer vond zaterdagavond een schietpartij plaats. Foto: Venema Media

De schietende en met klinkers gooiende ruziemakers die zaterdag huis hielden in Kiel-Windeweer, strandden bij toeval in het kleine dorp van Midden-Groningen.

De politie wil nog niets kwijt over het motief van de heftige ruzie die haar climax kreeg in een dood lopend gedeelte van de Dorpsstraat, op de grens met Annerveenschekanaal. ,,Er is geen relatie met de dorpen’’, is het enige dat een politiewoordvoerder kwijt wil.

Vrouw is op vrije voeten, acht mannen nog vast

De vrouw uit Delfzijl die betrokken was bij de mysterieuze schietpartij is weer op vrije voeten. De acht mannen uit Groningen en Midden-Groningen zitten nog wel vast. De verdachten zijn tussen de 18 en de 39 jaar oud. Zij zijn gehoord maar de politie brengt nog geen informatie naar buiten. ,,We willen het plaatje eerst helemaal rond hebben.’’ Ook over de rol van de heengezonden vrouw worden geen mededelingen gedaan.

Een stoet van rond de zeven auto’s stoof zaterdag de Dorpsstraat van Kiel-windeweer in. De straat loopt dood, maar dat wisten de betrokkenen blijkbaar niet. De bestuurder van in ieder geval een auto, mogelijk met passagiers, werd achterna gezeten.

Daar waar de weg ophield escaleerde de ruzie op straat. Volgens buurtbewoners gingen twee groepen elkaar te lijf. Er werd geschoten en gegooid met klinkers en andere spullen die de ruziemakers konden vinden. Een betrokkene werd in zijn voet geschoten, autoruiten sneuvelden. De politie rukte uit met drie arrestantenbusjes en een ME-bus.

Nieuws

Meest gelezen

menu