Update: Schip bij Noordhorn weer vrij, brug vrij voor fietsers en voetgangers (+video)

Een leeg vrachtschip zat dinsdagochtend vast onder een brug over het Van Starkenborghkanaal bij Noordhorn. De schipper ramde de brug niet, maar de tafelbrug daalde terwijl het schip er onderdoor voer. De brug is nog maar enkele maanden in gebruik.

Aanvankelijk leek het erop dat de schipper tegen de brug was aangevaren. Dat blijkt niet het geval te zijn. De tafelbrug is rond 06.50 uur gezakt op het moment dat het schip passeerde.

Rijkswaterstaat liet rond het middaguur weten dat de brug weer kan worden verdiend. Scheepvaart kan er zodoende ook weer langs.

Toestemming

Toen de schipper wilde passeren kwam er van de andere kant een collega. Nadat die gepasseerd was, kwam het vrachtschip in gang om onder de brug door te gaan. Hij zou daar toestemming voor hebben gekregen.

Brug gestremd

De brug is ontzet. De politie Noord-Nederland laat weten dat de brug voor onbepaalde tijd gestremd is voor autoverkeer. Fietsers en voetgangers mogen er wel overheen.

Later vandaag wordt geprobeerd de brug omhoog te schuiven. De hoop is dat de tafelbrug daarna weer op de juiste manier kan zakken.

 

Niemand gewond

Bij de aanvaring raakte niemand gewond. In eerste instantie was er sprake van brand op het schip. Daarom is onder meer de brandweer uitgerukt. Een brand was er echter niet.

De politie geeft aan een onderzoek te starten naar het ongeval.

Fietsers mogen dinsdag aan het einde van de ochtend weer over de brug. Video: DvhN/Matthijs Sorgdrager

Je kunt deze onderwerpen volgen
Groningen
Video
menu