Scholen in Drenthe en Groningen willen coronaproof les geven. Alleen, hoe ventileer je de boel als het straks kouder wordt?

Om besmettingen te voorkomen moet er in oudere schoolgebouwen goed geventileerd worden. Dat gaat nu nog, maar straks als het kouder wordt niet meer. Scholen zoeken naarstig naar oplossingen.

Scholen zoeken naarstig naar oplossingen voor betere ventilatie, zodat kinderen niet naar huis gestuurd hoeven te worden.

Scholen zoeken naarstig naar oplossingen voor betere ventilatie, zodat kinderen niet naar huis gestuurd hoeven te worden. ANP

Scholenkoepels in Groningen en Drenthe gebruiken de komende weken om samen met installatiebedrijven, gespecialiseerde bureaus en GGD’s oplossingen te bedenken voor het coronaproof houden van klaslokalen. Het probleem zit hem in de oudere gebouwen, zonder mechanische ventilatiesystemen. Die kunnen nu nog elk uur worden verfrist door de ramen en deuren tegen elkaar open te zetten, zoals de opdracht is van de overheid, maar voor het kouseizoen is dit geen optie, waarschuwen scholen.

Grotere kans op besmettingen

Nieuws

menu