Scholieren van het Dollard College in Winschoten bouwen elektrische Eend (en die kan straks net zo hard achteruit als vooruit!)

Van een Lelijke Eend een elektrische auto bouwen? Leerlingen van het Dollard College in Winschoten mogen er dit schooljaar mee aan de slag.

Leerlingen van de Campus in Winschoten gaan een Citroën 2CV ombouwen naar een elektrische auto. Docent Bert Dijkstra (l) met naast hem Selwin de Wit en zijn klasgenoten.

Leerlingen van de Campus in Winschoten gaan een Citroën 2CV ombouwen naar een elektrische auto. Docent Bert Dijkstra (l) met naast hem Selwin de Wit en zijn klasgenoten. Foto: Huisman Media

Het liefst heeft het viertal een luid ronkende motor voor zich en geen elektrische, erkennen de vierdejaars scholieren. Voor hen ligt de achteras van een Eend, zij moeten eerst het roest eraf halen. Ze waren onder de indruk toen ze een paar weken geleden de eerste onderdelen mochten ophalen bij het bedrijf 2CV Garage in Wormer (NH). Stellingen vol oude Eendjes vonden ze er: roestig, half uit elkaar gehaald óf omgebouwd tot elektrische auto.