Scholieren Ubbo Emmius in Stadskanaal bouwen drakenboot voor Kika. Hoeveel geld ze al varend hopen op te halen? 'Honderd miljoen'

Tobias maakt een selfie, op de achtergrond lachen zijn klasgenoten van de opleiding Bouwen, Wonen en Interieur van Scholengemeenschap Ubbo Emmius in Stadskanaal. Achter ze ligt de gele Drakenboot. Die boot bouwen ze na om mee te varen en geld op te halen voor Stichting Kinderen Kankervrij (KiKa).

Leerlingen van het Ubbo Emmius in Stadskanaal bouwen een drakenboot.  Een proces waar ze veel van zullen leren, maar waarbij ze uiteindelijk ook geld ophalen voor Kika.

Leerlingen van het Ubbo Emmius in Stadskanaal bouwen een drakenboot. Een proces waar ze veel van zullen leren, maar waarbij ze uiteindelijk ook geld ophalen voor Kika. Foto: Harry Tielman

Als het goed is, dobberen er na de examens van de leerlingen twee grote drakenboten in Stadskanaal, elk met daarin twaalf leerlingen die hebben meegewerkt aan het bouwen van de tweede boot en het voorbereiden van de sponsoractie.

Nieuws

Meest gelezen

menu