Basisschool 't Heidemeer in Sappemeer staat woensdag stil bij de dood van 5-jarige Noa, het meisje omkwam bij explosie op plezierjacht in Kropswolde

Ouders met kinderen op openbare basisschool ’t Heidemeer in Sappemeer zijn middels een brief op de hoogte gebracht van het overlijden van Noa (5), uit groep 1. Woensdagavond staat de school daarbij stil. Over hoe dat eruit gaat zien wordt nog overlegd.

Aan het Zuidlaardermeer zijn op camping Meerwijck bloemen neergelegd op de plaats waar woensdag een plezierjacht ontplofte.

Aan het Zuidlaardermeer zijn op camping Meerwijck bloemen neergelegd op de plaats waar woensdag een plezierjacht ontplofte. Foto: Jan Kanning

Het meisje was een van de zes opvarenden van het pleziervaartuig dat woensdagmiddag ontplofte. Dat gebeurde voor de wal bij camping Meerwijck aan het Zuidlaardermeer in Kropswolde. Veel campinggasten waren daarvan getuige.

Vier opvarenden raakten ernstig gewond.

Bloemen en knuffels aan de walkant

De 5-jarige Noa overleed donderdagmiddag. Zij lag na de explosie enige tijd in het water en werd in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht. Op de walkant, waar het ongeluk plaatsvond, liggen inmiddels bloemen en knuffels.

Noa’s broer Julian, eveneens leerling van ’t Heidemeer, was ook betrokken bij het ongeluk. Hij ligt nog in het ziekenhuis, maar maakt het volgens het bericht aan de ouders naar omstandigheden goed.

Gevraagd wordt de familie niet te benaderen

In de brief vraagt de woordvoerder van de familie informatie met de ouders van kinderen op ’t Heidemeer te delen. ,,De familie heeft het momenteel erg moeilijk en ondanks de goede bedoelingen, wordt u als ouders gevraagd de familie de komende periode niet te benaderen, zodat zij alles in alle rust kunnen verwerken’’, aldus de woordvoerder.

,,Wanneer en op welke wijze betrokkenheid aan het gezin en de familie getoond kan worden wordt later bekendgemaakt’’, staat in de brief te lezen.

‘Geschokt en verdrietig’

Femke Steegstra, directeur van ’t Heidemeer, en Marian Bakker van de overkoepelende scholenstichting Ultiem, schrijven aan de ouders ‘geschokt en verdrietig’ te zijn.

,,Wij leven intens mee met de ouders, broertjes en alle anderen die geraakt worden door het verlies van Noa en het ernstige ongeluk dat het gezin is overkomen.’’

Stilstaan bij overlijden

Woensdagavond tussen 18.30 en 19.30 uur wordt op ’t Heidemeer stilgestaan bij het overlijden van Noa. Over hoe dat gebeurt wordt nog overlegd.

Politie Noord-Nederland heeft een familieagent aangesteld als intermediair tussen gemeente, familie en andere betrokkenen. Het onderzoek naar de oorzaak van de ontploffing is volop gaande. De politie verwacht in de loop van de week meer duidelijkheid te hebben.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Groningen
menu