Schoonzoon Piet de Greef houdt Facebookpagina 'Je bent Delfsielster als' in de lucht

Een oude ansichtkaart van Delfzijl met het monumentale Waterpoortje. Foto: via Muzeeaquarium

Zesduizend leden wist amateurhistoricus Piet de Greef aan zich te binden via zijn Facebookpagina ‘Je bent Delfsielster als’. Twee weken geleden overleed hij plotseling op 72-jarige leeftijd. Schoonzoon Marco Spruit neemt nu het stokje over.

Een oude foto van het dorp Ladysmith in de sneeuw, een oud bonnetje van de gebroeders Lommerts, historische ansichtkaarten. De populaire Facebookpagina ‘Je bent Delfsielster als’ staat boordevol ouderwetse plaatjes van de havenstad.

De man achter de pagina was Piet de Greef uit Delfzijl: verzamelaar van oude ansichtkaarten en fan van alles wat met het maritieme leven te maken heeft.

‘Dat kun je niet zomaar wegdoen’

,,Toen hij overleed hebben we even gedacht: we halen het uit de lucht”, zegt Spruit. ,,Maar de site heeft zoveel leden (ruim zesduizend), dat het zonde is om het zomaar weg te doen. Dus heb ik besloten beheerder te worden.”

De reacties op de aankondiging dat Spruit de nieuwe beheerder wordt, waren hartverwarmend. ,,Dat voelde echt heel goed. Mensen waarderen de pagina blijkbaar heel erg. Dat is fijn.”

Je kunt deze onderwerpen volgen
Groningen
menu