Schrijfwedstrijd moet luisterboek 'vol' Groninger familieverhalen opleveren

Er komt een luisterboek ‘vol’ Groninger familieverhalen, geschreven door Groningers zelf die zich buigen over smeuïge anekdotes, lang verzwegen geschiedenissen of gewoon alledaagse dingen.

Een luisterboek vol Groninger familieverhalen.

Een luisterboek vol Groninger familieverhalen. Archief DvhN

Biblionet Groningen houdt een schrijfwedstrijd met als thema familieverhalen. De winnende verhalen worden in dat luisterboek opgenomen. Met de schrijfwedstrijd haken de Groningse bibliotheken aan bij het leesbevorderingsproject Nederland Leest , dat dit jaar in het teken staat van Kleine geschiedenis, grote verhalen .

Groningers worden uitgedaagd om in familieverhalen te duiken en deze op te schrijven.

Online workshops

Om mensen op weg te helpen biedt Biblionet Groningen twee gratis online workshops aan. Woensdag 18 november is er een workshop hoe je het best kunt zoeken in het digitale krantenarchief van de Koninklijke Bibliotheek Delpher.nl. Woensdag 25 november is er een workshop autobiografisch schrijven (ook via Zoom). Wie aan de workshops mee wil doen moet zich aanmelden, dat kan via www.biblionetgroningen.nl/schrijfwedstrijd.

Verhalen van maximaal 1500 woorden moeten voor 11 december worden opgestuurd naar schrijfwedstrijd@biblionetgroningen.nl.


Je kunt deze onderwerpen volgen
Groningen
menu