Scooterrijder snijdt in Groningen in voorbijgaan twee fietsende tieners met mes (of ander voorwerp). 'We hebben geen idee om wie het gaat en wat de aanleiding was'

Foto: 112 Groningen

Een scooterrijder heeft maandagavond op de Bottemaheerd in Groningen in het voorbijgaan twee fietsende tieners gesneden met een mes (of ander voorwerp). Een van hen is hierbij lichtgewond geraakt.

,,Kort voor 20.30 uur fietsten drie tieners op het fietspad dat de Bottemaheerd kruist, toen zij werden voorbijgereden door iemand op een scooter”, vertelt politiewoordvoerder Anthony Hogeveen. ,,Twee van de fietsers werden in het voorbijgaan gesneden. Niet gestoken, maar gesneden.”

Volgens Hogeveen is niet duidelijk of hiervoor een mes of een ander voorwerp gebruikt is. Hogeveen: ,,Daarvoor ging het te snel.”

Fietser behandeld door ambulancepersoneel

Een van de fietsers raakte lichtgewond en moest zich ter plekke laten behandelen door het ambulancepersoneel. Van de ander raakte de jas beschadigd.

De scooterrijder is na het incident doorgereden. Hogeveen: ,,We hebben geen reden om aan te nemen dat de scooterrijder en de fietsers elkaar kenden. We hebben daardoor geen idee om wie het gaat en wat de aanleiding was. We hopen dat iemand camerabeelden heeft of iets gezien heeft.”

Scooter mogelijk deelscooter

De politie onderzoekt onder meer of de scooter inderdaad, zoals de fietsers verklaarden, een deelscooter was. ,,Dan zouden we achter diens gegevens moeten kunnen komen. Maar we houden er rekening dat de jongens vol adrenaline zaten, toen ze vertelden dat het mogelijk om een deelscooter ging”, zegt Hogeveen.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Groningen
menu